Access control

Voor menig bedrijf is access control een belangrijk onderdeel van de beveiliging. Hiermee kunt u een beleid voor machines van eindgebruikers opstellen. U versterkt hierdoor uw eigen netwerk. Tegenwoordig is acces control een belangrijk begrip als het gaat om de beveiliging van IT systemen, computers, servers en applicaties. Het idee erachter is simpel. Voordat een eindgebruiker van een computer het netwerk van een bedrijf op mag, wordt er om een bewijs gevraagd dat de computer voldoet aan de beveiligingseisen. Zo kan er een pc toegang geweigerd worden wanneer deze niet beschikt over de meest recente update voor het antivirusprogramma.

Twee groepen access control modellen

Over het algemeen kunnen access control modellen opgedeeld worden in twee groepen. Acces control gebaseerd op capabilities en access control gebaseerd op access control lists (ACL). Bij de eerst genoemde wordt een vaste referentie tussen twee objecten aangelegd. Een derde partij regelt te toegang via een kanaal dat beveiligd is. Bij ACL wordt er op basis van toegangslijsten toegang verleend. Allebei de modellen werken op basis van hetzelfde mechanisme om toegang te verlenen.

Waarom access control overlaten aan Deltics?

Deltics biedt al vele jaren professionele oplossingen in IT-ontwerp, implementatie, onderhoud en beheer. Zowel bij grote als kleine bedrijven verzorgen wij IT-infrastructuren en voorzien wij in innovatieve IT-oplossingen, van hardware tot software, van netwerk tot applicatiedistributie, van cloud tot on-site server en dataopslag oplossingen. Hiermee kunt u eenvoudig uw ICT-omgeving draaiende houden. Deltics komt altijd gemaakt afspraken na, ontzorgt u als klant en wij hebben en nuchtere, no-nonsense en pragmatische instelling. Tevens vinden wij het belangrijk om service van hoog niveau te bieden met pro-actieve supportdiensten. Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem gerust contact met Deltics op.