Aruba Edge Services Platform

Aruba Edge Services Platform beveiligt en beheert netwerk. De hoeveelheid apps groeit gestaag, meer bekabelde en draadloze netwerken op diverse locaties. Dat betekent een veel grotere workload waarbij data steeds meer aan de ‘edge’ wordt gegenereerd. Hoe hou je dat beheersbaar en veilig? Inmiddels zijn er zoveel oplossingen voorhanden dat veel organisaties erin verstrikt raken. Daarom heeft Aruba het Edge Service Platform (ESP) ontwikkeld.

ESP is dé all-in-one oplossing. Data uit verschillende domeinen wordt geanalyseerd, afwijkingen gedetecteerd en optimalisaties doorgevoerd. Daarbij wordt meteen gekeken of dat alles overeenkomt met uw service-overeenkomst (SLA).
ESP is een zogeheten cloud-native platform. Het voorspelt problemen en kan daarom in een heel vroeg stadium al oplossen. Dat beveiligen en standaardiseren van uw netwerkomgeving gebeurt door drie pijlers: Unified Infrastructure, AIOps en Zero Trust Security.

1. Unified Infrastructure

De Unified Infrastructure van Aruba ESP consolideert met behulp van Aruba Central alle netwerkactiviteiten op het gebied van switches, Wi-Fi en SD-WAN. Dat geldt voor netwerken van kantooromgevingen, bijkantoren, thuiswerkplekken en datacenters. Door alle activiteiten te centraliseren in één platform, vermindert het beheer en de kans op handmatige fouten, daardoor worden problemen sneller opgelost. Dankzij een hoge mate van standaardisatie, besparen gebruikers bovendien op installatiekosten en blijven ook de beheerskosten behapbaar.

2. AIOps

Artificial Intelligence (AI) en analytics liggen aan de basis van Aruba ESP om snel en nauwkeurig onderliggende zaken te isoleren, netwerkproblemen automatisch te herstellen en de gebruikservaring te monitoren. Bovendien wordt het netwerk zo ingesteld dat problemen automatisch voorkomen worden. De ingebouwde recommendation engine creëert op basis van wereldwijd geïnstalleerde netwerken peer-benchmarks. In gewone mensentaal: processen en problemen worden op grote schaal met elkaar vergeleken De aanbevelingen die daaruit voortkomen, worden ingezet om het netwerk voortdurend te beveiligen en te optimaliseren.

3. Zero Trust Security

De naam zegt het al: we vertrouwen niets en niemand, hoe lelijk dat ook klinkt. Rolgebaseerde netwerktoegang, dynamische microsegmentatie en toegangsdetectie op basis van identiteit: dat zijn de basiscomponenten om netwerkbeveiliging naar het ultieme niveau van betrouwbaarheid te tillen. Iedere gebruiker en elk apparaat dat verbonden is met het netwerk, wordt geverifieerd en blijvend gecontroleerd. Zo worden potentiële aanvallen op tijd gedetecteerd, voorkomen, en geïsoleerd voordat ze het bedrijf in gevaar brengen.


Deze drie kernprincipes hebben er mede voor gezorgd dat Gartner voor het 15e jaar op rij Aruba benoemde tot leider in het Magic Quadrant voor Wired and Wireless LAN Access Infrastructure. Met Aruba ESP voegt u aan uw netwerk als het ware een ‘zesde zintuig’ toe dat proactief problemen detecteert, advies geeft over de mogelijke oplossingen en automatisch acties uitzet.


Kortom: met Aruba ESP wordt het beheer en de beveiliging van uw netwerkomgeving naar het hoogste niveau getild!