BYOD

Een bedrijfsconcept waar steeds vaker voor wordt gekozen is BYOD, het is een afkorting voor Bring Your Own Device. Vaak wordt hiermee bedoeld dat medewerkers apparatuur meenemen naar werk die niet door de werkgever is uitgeleverd. Het kan gaan om laptops, tablets en smartphones, maar ook complete desktopcomputers voor zakelijk gebruik. De vlucht van BYOD heeft te maken met de populariteit van tablets en smartphones die vaak sneller en beter zijn dan de apparatuur die een organisatie aan een medewerker verstrekt. Uit recent onderzoek blijkt dat bij zo’n 88% van de onderzochte bedrijven medewerkers privéapparatuur gebruikt voor het verzenden van e-mails, afhandelen van telefoontjes en om bedrijfsapplicaties te gebruiken zoals CRM en ERP. Wanneer u er voor kiest om medewerkers op eigen devices te late werken is het van belang dat de beveiliging goed op orde is. Deltics weet precies wat hier voor nodig is. We vertellen u graag meer hierover.

Belangrijke punten

Wanneer de veiligheid en support niet goed geregeld zijn kan dit grote gevolgen hebben voor uw organisatie. Gegevens van telefoons en tablets dienen afgeschermd te zijn. Een andere oplossing is desktopvirtualisatie en applicatievirtualisatie. Dit zorgt ervoor dat de beschikbare data het datacenter niet verlaten. Een ander belangrijk aspect is dat uw datacenter voorbereid zijn op het gebruik van mobiele apparatuur. Ook de helpdesk moet met meerdere systemen van gebruikers overweg kunnen. Kortom, een structurele scheiding tussen apps en data in zakelijk en privé gebruik. Deltics bepaalt samen met u wat u uw medewerkers wenst aan te bieden en wij zorgen vervolgens voor een optimaal beveiligde omgeving.

Deltics helpt u verder

Als geen ander weten wij dat uw IT-infrastructuur het fundament is voor de gehele IT-omgeving. Wij zijn een specialist op het gebied van bedrijf(-kritische) IT-infrastructuren en bieden professionele oplossingen in IT-ontwerp, implementatie, onderhoud en beheer. Wilt u meer weten over BYOD of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.