Microsoft 365 Back-up

Microsoft 365 back-up beschermt uw data tegen het per ongeluk verwijderen van data en security issues zoals ransomware.

Wist u dat u bij Microsoft zelf verantwoordelijk bent voor de back-ups van uw bedrijfskritische Microsoft 365 gegevens?

Microsoft 365 back-up beschermt uw data tegen het per ongeluk verwijderen van data en security issues zoals ransomware. Elke dag wordt er een back-up gemaakt van email, kalender en contacten voor al uw gebruikers.

Microsoft 365 back-up kan ingezet worden voor:

  • Sharepoint online
  • Exchange online
  • One Drive for Business 
  • Teams

Microsoft 365 biedt ondernemingen de mogelijkheid om overal en op elk moment te werken, zonder dat u een eigen infrastructuur voor e-mail, bestanden en SharePoint hoeft te hosten. 

Microsoft werkt met een zogenaamd “shared responsibility” model waarbij Microsoft zorgt dat de applicatie beschikbaar is en het uw verantwoordelijkheid is om back-ups van uw bedrijfskritische Microsoft 365-gegevens te maken. 

Wist u dat 60% van gevoelige cloudgegevens is opgeslagen in Office-documenten en dat van 75% daarvan GEEN back-up wordt gemaakt? 

Deltics is een Veeam managed service provider en biedt met de Deltics FlexCloud Protect dienst o.a. de mogelijkheid om uw Microsoft 365 data veilig te stellen. Met deze dienst wordt elke 4 uur een back-up gemaakt van uw mail, contacten, Sharepoint online, One Drive for Business en Teams.

Met de introductie van versie 4 van deze dienst is het ook mogelijk om uw data naar de Deltics S3 object cloud te back-uppen waardoor u ook ervan verzekerd bent dat uw back-up ransomware vrij is en voor zeer lange termijn bewaard kan worden. 

Verwijderde bestanden

Microsoft 365 bewaart verwijderde data in de prullenbak voor 93 dagen. Terugzetten van folders en mailboxen is een moeizaam, handmatig en kostbaar proces, waar u niet op zit te wachten. Microsoft 365 Back-up Service v4 maakt automatisch back-ups van alle e-mail, OneDrive for Business en SharePoint data naar de Deltics FlexCloud opslag. Waar nodig kunt u uw data in een paar muisklikken weer terugzetten. 

Altijd alle mails beschikbaar

Toegang tot, zoeken naar en ophalen van uw beveiligde Microsoft 365 data vanaf elk apparaat wat met internet verbonden is. Zoek specifieke items, folders, mailboxen of zoek naar een item binnen bepaald tijdsbestek of een item wat door een specifieke gebruiker gemaakt is met de point-in-time recovery. U bepaalt waar uw geselecteerde data opgeslagen wordt: op het originele account of op elke andere locatie die u kiest.

Voorkom interne bedreigingen

Ongeveer 70 procent van alle verloren gegevens is te wijten aan het per ongeluk of op een schadelijke manier verwijderen van gegevens door medewerkers. De basisherstel optie welke Microsoft 365 biedt, is niet toereikend genoeg om uw gegevens zo snel mogelijk te herstellen. Office365 Back-up Service v4 biedt uitgebreide, kosteneffectieve en schaalbare bescherming van uw Office 365-gegevens, zonder dat dit uw infrastructuurkosten verhoogt.

Bescherming tegen virussen

Naast verwijdering van data door medewerkers kunnen gegevens ook verloren gaan bij misconfiguratie, client-synchronisatieproblemen en recentelijk de wijdverspreide aanwezigheid van malware en ransomware, waardoor gegevens onbruikbaar kunnen worden gemaakt. Door Microsoft 365 Back-up Service v4 worden uw e-mails en bestanden voor bedreigingen van buitenaf beschermd. 

Voldoen aan regelgeving

Deltics FlexCloud ondergaat regelmatig audits door derden en is SSAE 16 Type II-gecertificeerd. Extra beschermingslagen in de Deltics FlexCloud Control zijn multi-factor authenticatie, IP-adres inlogbeperkingen en rolgebaseerd beheer. Daarmee voldoet u ook aan de strenge wetgeving op het gebied van data opslag in Europa.

Makkelijk beheren

Microsoft 365 Back-up Service v4 biedt een gebruiksvriendelijke set-up, met een simpele en intuïtieve manier van beheer. Ongelimiteerde opslag betekent geen zorgen of extra kosten. Daarnaast kan Microsoft 365 Back-up Service v4 toegankelijkheid specificeren per rol, en bieden wij gedetailleerde, op item gebaseerde rapportage mogelijkheden voor back-ups en restores.

Deltics FlexCloud protect is een dienst die u per gebruiker en per maand volledig gemanaged kunt afnemen. 

Microsoft 365 back-up kan in combinatie met Managed Back-up of los aangeschaft worden.