De zesde generatie Wi-Fi en slimme innovaties vereenvoudigen IT en verbeteren gebruikerservaringen.

WiFi 6: Sneller, stabieler en multi-user vriendelijk.

De nieuwe 802.11ax (Wi-Fi 6) -standaard is ontworpen om verbindingsproblemen met netwerken met een hoge densiteit aan te pakken en verbetert de prestaties van het hele netwerk. Dankzij nieuwe functies kunnen meerdere clients tegelijkertijd verzenden, waardoor de netwerkcapaciteit tot 4 keer toeneemt in vergelijking met 802.11ac.

AANLEIDING

De vraag naar draadloze toegang van gebruikers is verschoven van leuk naar noodzaak. Hierdoor zijn netwerkprestaties een bedrijfskritische vereiste geworden. Zowel werknemers als consumenten verwachten een betrouwbare Wi-Fi-verbinding - de afwezigheid daarvan kan hun beslissing om een vestiging binnen te gaan of te verlaten beïnvloeden.

Er is de laatste jaren veel veranderd. De groei en diversiteit van klanten, evenals het soort applicaties en verkeer dat werd gegenereerd, betekende draadloze standaarden die nodig waren om gelijke tred te houden. Latentiegevoelig spraak- en videoverkeer deelt het luchtruim met IoT-apparaten die kleine datapakketten verzenden - wat een draadloos netwerk zal vertragen.

Om dit probleem op te lossen, moeten draadloze netwerken een efficiëntere manier bieden om aan deze groeiende en gevarieerde hoeveelheid verkeer en bandbreedte te voldoen.

VERBETERINGEN

Deze nieuwste standaard gaat in op de grootste wifi-uitdagingen van vandaag: prestaties en de toenemende densiteit van apparaten en diversiteit aan applicaties. Om deze uitdagingen aan te gaan, verhoogt 802.11ax de doorvoercapaciteit tot vier keer die van 802.11ac. Aanvullende verbeteringen omvatten de mogelijkheid om zowel de 2,4 gigahertz (GHz) als 5 GHz-banden te gebruiken voor een aantal gebruikssituaties.

PRESTATIES VOOR MEERDERE GEBRUIKERS

Ongetwijfeld de belangrijkste nieuwste functie in de 802.11ax-standaard is een verbeterde functie voor meerdere gebruikers, OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access). Meerdere apparaten met verschillende bandbreedtebehoeften kunnen tegelijkertijd worden bediend in plaats van het bestaande model waarbij apparaten met elkaar concurreren om gegevens te verzenden. Met 802.11ax is er geen discussie omdat elk apparaat tegelijkertijd is gepland om gegevens parallel te verzenden.

Het op deze manier verwerken van datapakketten verbetert de prestaties, omdat een groot aantal pakketten - vooral pakketten die latentiegevoelig zijn, zoals spraakverkeer - gelijktijdig kunnen worden verzonden. 

Multi-user Multiple Input / Multiple Output (MU MIMO) is een andere manier om verkeer van meerdere apparaten af te handelen dat oorspronkelijk in 802.11ac werd geïntroduceerd. Binnen 802.11ax is deze functie verbeterd door maximaal 8 apparaten tegelijkertijd te laten zenden met behulp van een speciaal kanaal per apparaat. Hierdoor kunnen grote pakketten zoals streaming HD-video efficiënter worden afgehandeld, terwijl kleinere pakketten van IoT-apparaten en spraakverkeer beter kunnen worden afgehandeld met OFDMA. 

Apparaat conflicten en de batterijlevensduur van clients worden verbeterd door een functie genaamd Target Wake Time (TWT), waarmee apparaten inactief kunnen blijven totdat het hun beurt is om gegevens te verzenden met behulp van een schema dat is overeengekomen met de AP's. Omdat apparaten in een inactieve modus kunnen gaan, is de batterijduur van smartphones, tablets en IoT-apparaten een onderliggend voordeel. 

IoT-handling is ook verbeterd met een bedrijfsmodus voor apparaten met een laag vermogen en een lage bandbreedte, zoals sensoren, automatisering en medische apparaten. Deze modus scheidt deze apparaten van een 802.11ax AP met behulp van een kanaal met alleen 20 MHz dat werkt in de 2,4 of 5 GHz-banden. 

Deltics volgt uiteraard de trend van de nieuwste WiFi standaard om u als klant ook in de toekomst van een passende oplossing te voorzien. Wij werken nauw samen met Aruba a Hewlett Packard Enterprise company, ontwikkelaar van WiFi 6 hardware.

Samenvattend komen de efficiëntieverbeteringen in 802.11ax neer op een sneller presterend netwerk en verbeterde gebruikerservaring voor alle clients in het netwerk.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Deltics voor u kan betekenen op het gebied van WiFi 6, 802.11ax? Het is mogelijk om in contact te komen met een adviseur op het gebied van networking door een terugbelverzoek achter te laten of een mail te sturen. 

Het is ook mogelijk om een mail te sturen naar info@deltics.nl of te bellen naar 074 - 850 6450.