Security Event

17-07-2018

Tijdens deze dag hoort u van ervaringsdeskundigen en experts hoe u uw organisatie beschermt tegen cybercrime en datalekken. Brenno de Winter, bekend van onder andere het blootleggen van de kwetsbaarheden van de OV-chipkaart, is onze dagvoorzitter.

Wanneer: 11 oktober 2018
Tijdstip: 11.30 uur t/m 17.00 uur (de definitieve invulling van de middag volgt nog)
Waar: De Koepel gevangenis, Arnhem

Klik hier om het event direct in uw agenda te plaatsen.

Brenno de Winter is een onderzoeksjournalist die gespecialiseerd is in de risico’s van ICT. Hij is daarnaast een specialist op het gebied van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) en privacykwesties.

Brenno werkte zelf jarenlang in de automatisering en maakte langzaam maar zeker de overstap naar de journalistiek. Met zijn onderzoeken is hij inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van ICT.

Hij schrijft onder andere voor Nu.nl en diverse vaktijdschriften. De Winter boekte vooral opzien met zijn onthullingen over de veiligheidslekken in de OV-chipkaart.
Naast lezingen over de transparantie, de Wet openbaarheid van bestuur, informatie samenleving, digitalisering, mislukte projecten, informatiebeveiliging, cybercrime, privacybescherming en de wetgeving daaromtrent, is Brenno de Winter vaak actief als dagvoorzitter voor ICT-gerelateerde bijeenkomsten. Brenno de Winter heeft meer dan 2.000 datalekken onderzocht, diverse boeken geschreven en is een veel gevraagd expert.
 
Serious game: een hack
Hoe goed bent u in staat een datalek te bestrijden als een hacker zijn slag heeft geslagen? Hoe is het zelf te belanden in een heuse crisis? Test het uit tijdens een heuse crisisoefening. Een hacker heeft toegeslagen en eist nu een ‘beloning'. U stapt in het crisiscentrum om samen met anderen mee te helpen de schade, gevolgen en het verspreiden van gelekte gegevens tegen te gaan. Hoe leiden we een crisis in goede banen? Welke stappen gaan we zetten en in welke volgorde? Welke organisaties zijn nuttig en wat is een verspilling? Kunt u uw klant tevreden houden?

Tijdens de serious game spelen deze en andere vragen een belangrijk rol. De spannende crisis die ongeveer 70 minuten duurt, voert u de regie over het afwikkelen van het datalek. Sta stil bij de vele aspecten, zoals techniek, juridische gevolgen, continuïteit van de organisatie en organisatiepolitiek. U bepaalt welke rol communicatie, juridische zaken, technische beschikbaarheid, onderzoek, de justitiële keten en de ketenpartners krijgen. Tijdens de oefening zijn er allerlei verstoringen. Voor welke is aandacht en vooral voor welke interrupties niet? Met behulp van audioboodschappen, video’s, interacties en opdrachten ondergaat u de hack met al haar facetten. De oefening is een eigen productie gemaakt in samenwerking met het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming en de Informatiebeveiligingsdienst. Snel aan de slag, want de klok tikt door.
 
Pagina delen