Object storage

Om hostingplatformen in te richten wordt er vaak gebruik gemaakt van drie typen storage: block, file en object storage. Block storage wordt in volumes ingedeeld die direct gekoppeld worden aan een operating system. Het functioneert op een low-level voor toegang tot data. Het werkt met blokken van gelijke grootte. Elk blok heeft een eigen adres, maar bevat geen informatie over de gegevens die erin staan. Het wordt gebruikt voor de opslag van bestanden of databases, snapshots en virtual machine images. De bestanden en directories die u dagelijks ziet zijn file storage. Ze vormen een abstractielaag tussen het file- en besturingssysteem op het storage device. Object storage is iets anders dan de twee bovengenoemde typen storage, we lichten dit graag verder toe.

Verschil object storage

De groei van ongestructureerde data neemt toe. Dit vraagt om een andere storage oplossing. Op een aantal punten verschilt object storage. We zetten deze punten voor u op een rijtje:

  • Platte structuur. Gegevens worden opgeslagen in een platte structuur met unieke ID’s in containers.
  • Toegang via API. Object storage is niet direct beschikbaar voor het operating system. Toegang gaat via applicaties, middels een API.
  • Metadata bij het object. Metadata, aanvullende gegevens, worden direct bewaard bij object storage.
  • Duurzaamheid. Doordat data in veel gevallen op drie verschillende plaatsen bewaard wordt, zijn de meeste systemen voor object storage erg duurzaam.
  • Schaalbaarheid. Object storage is schaalbaar, omdat het alleen in horizontale richting groeit.
  • Kosten. De systemen zijn zo ontworpen om er reguliere hardware op de kunnen draaien. De prijs blijft in vergelijking met andere storage oplossingen lager.

Vrijblijvende kennismaking

Wilt u dus ongestructureerde data, muziek en video’s, afbeeldingen, documenten, back-ups, databases, logbestanden of meetgegevens opslaan? Object storage is hiervoor de perfecte oplossing. Dankzij jarenlange ervaring biedt Deltics u altijd de beste IT-oplossing voor uw bedrijf. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT-gebied? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.