Historie

Deltics is al ruim 30 jaar de specialist op ICT gebied.

Al ruim 30 jaar de specialist in het ontwerpen, implementeren, onderhouden en beheren van complete ICT-infrastructuren

In 1986 is Betagraphics opgericht en begonnen als aanbieder van turn-key CAD/CAM oplossingen. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid van een CAD/CAM leverancier tot een onderneming die zich richt op het ontwerpen, implementeren, onderhouden en beheren van complete ICT-infrastructuren.

Opslagcapaciteit

Kort na de oprichting kwamen de klanten van Betagraphics met name uit de hoek waar technische tekeningen niet langer op de tekentafel maar steeds vaker digitaal werden gemaakt. Om deze grote tekeningen op te kunnen slaan was opslagcapaciteit nodig. Daarnaast werd versiebeheer van tekeningen steeds belangrijker; welke tekening was het meest actueel en wie had welke rechten op de tekening. Door de vraag van de klant werd het werkveld van Betagraphics steeds breder. Betagraphics leverde niet meer alleen de tekensystemen, maar ook document management software en opslagcapaciteit. Tekeningen konden nu opgeslagen en teruggevonden worden.

Beschikbaarheid

Dat had echter alleen toegevoegde waarde wanneer de opslagcapaciteit ook echt beschikbaar was en daarvoor was een goede ICT-infrastructuur noodzakelijk. Deze laatste activiteit, de ICT-Infrastructuur, is heden ten dage de belangrijkste activiteit geworden. De naam Betagraphics was daarmee niet meer dekkend voor alle activiteiten.

Ontstaan van Deltics

In 2011 is daarom besloten om een tweede handelsnaam in het leven te roepen. Vanuit Betagraphics worden nog steeds de activiteiten gedaan welke gerelateerd zijn aan de oorspronkelijke Betagraphics-activiteit. Alle infrastructuur-activiteiten zijn ondergebracht onder de handelsnaam Deltics.