Nederlands bedrijf introduceert oplossing tegen datalekken

04-10-2017

 

Het Nederlandse bedrijf SecureMe2 heeft een dienst ontwikkeld om het lekken van data te voorkomen en om eenvoudiger aan de Europese privacy- en datarichtlijn (GDPR) te voldoen: SAM.

Als de zogeheten Scan-Analyse-Manage binnen een bedrijfsnetwerk wordt geïnstalleerd, scant het systeem het uitgaande verkeer op vreemd gedrag en allerlei dreigingen, waaronder cryptoware en botnet controllers. Bij het scannen van het netwerkverkeer wordt niet gekeken naar de inhoud, maar slechts naar de metadata, aldus het bedrijf uit Rijen.

Volgens SecureMe2 heeft een bedrijf met SAM aantoonbaar voldoende technische maatregelen genomen om datalekken te voorkomen en dus om aan de GDPR te voldoen. Bovendien is SAM ook een oplossing voor netwerken waar diverse IoT-apparaten op aangesloten zijn. “SAM bewaakt alles wat een IP-adres heeft (IP-camera’s, printers, thermostaten, etc.) op kwaadaardig gedrag”, zegt Marcel Stevelmans van SecureMe2.

De dienst van SecureMe2 is vooral een toevoeging op de bestaande maatregelen tegen cybercriminaliteit. “Een firewall beschermt het netwerk alleen maar tegen gerichte aanvallen vanaf het internet op de netwerkinfrastructuur. SAM is juist een aanvulling op de firewall en antivirussoftware”, legt Stevelmans uit.

De nieuwe dienst vergt geen grote investering, maar wordt op abonnementsbasis maandelijks afgerekend. Meer informatie: www.secureme2.eu/ Voor vragen kunt u ook contact opnemen met onze sales-desk tel: 074-8506450 of een mail sturen naar info@deltics.nl. 

Pagina delen