Een praktijkvoorbeeld van een innovatief werkplekconcept.

Over Budget Energie

Budget Energie is onderdeel van de Nuts Groep. Nuts Groep heeft onder de labels ‘Budget Energie’ en ‘NLE’ zo’n 600.000 klanten in Nederland en meer dan 100.000 klanten in Belgie onder het label ‘Elegant’. Budget Energie is een prijsvechter en heeft het bedrijf zo ingericht dat ze zo laag mogelijke kosten hebben. Zodat ze klanten (consumenten en zakelijk) blijvend lage prijzen voor stroom en gas kunnnen bieden. Met zo’n 250 medewerkers werken ze vanuit Amsterdam aan het vergroten van hun marktaandeel.

Aanleiding

De oude centrale desktopomgeving, die gebaseerd was op Microsoft Terminal Server, voldeed niet langer aan de eisen. Het doel van de nieuwe desktop infrastructuur is het creëren van een schaalbare, toekomst-vaste en eenvoudig te beheren omgeving voor het callcenter. Met de nieuwe opstelling kan Budget Energie snel op en afschalen met de beschikbare resources. Budget Energie is een vooruitstrevend jong bedrijf. Door de snelle groei ontstond er de noodzaak om het werkproces zo veel mogelijk te automatiseren. Voor Budget Energie lag de grootste uitdaging bij de telefooncentrale. In het kader daarvan heeft Budget Energie samen met Deltics door middel van een Proof of Concept (POC) verschillende typen Thin Clients getest. De wens was om dit te combineren met Horizon View (VDI) van VMware. Budget Energie is een van de eerste bedrijven in Nederland die Skype for Business (telefonie) binnen VDI gebruikt.

Budget Energie

Samenwerking

Budget Energie koos vier jaar geleden voor Deltics om haar specialistische kennis omtrent Software Defined Storage (SDS). Dit is in de loop van de tijd uitgegroeid naar een gelijkwaardige samenwerking waarbij Deltics als sparringpartner van Budget Energie optreedt.

Robert Groenewald

Robert Groenewald, System architect, Budget Energie. ‘Met zo min mogelijk mensen proberen zoveel mogelijk te doen, je ontkomt niet aan VDI. Je kan heel snel schakelen, vrij snel opschalen, mits je je kantooromgeving op orde hebt. De basis is hier nu goed’, aldus Robert Groenewald.

‘Na een uitvoerige voorbereiding in samenwerking met Deltics heeft Budget Energie een groot deel van het project zelfstandig uitgevoerd. Er is goed gekeken naar de opstelling en veel tijd besteed aan het voorwerk (POC). Daarnaast is er lang getest met diverse Thin Clients en verschillende typen headsets om de ideale combinatie tussen de Thin Clients en de headsets samen te stellen. Inmiddels werkt het gehele callcenter naar volle tevredenheid met deze combinatie’. Dit innovatieve werkplekconcept biedt veel voordelen voor de medewerkers van Budget Energie. Zo zijn ze in staat om met de nieuwe veilige virtuele desktopomgeving vanaf een willekeurige werkplek, met een willekeurig device hun werk op efficiente wijze uit te voeren.

Na een jarenlange succesvolle samenwerking op alle facetten binnen de IT-infrastructuur van Budget Energie ziet Deltics dit project als de kers op de taart. In navolging van de succesvolle samenwerking zien wij uit naar de toekomst, waarin wij samengaan voor een verdere groei van Budget Energie, aldus Richard Aitink, Accountmanager, Deltics. 

Heeft u interesse in wat Deltics voor u kan betekenen dan komen wij graag vrijblijvend langs om mogelijke oplossingen te bespreken of u van een demo te voorzien.

Pagina delen