WiFi meting

Heeft u last van traag internet of valt deze vaak weg? Laat een WiFi meting uitvoeren door Deltics. Wij kunnen deze meting vooraf uitvoeren als een zogenoemde inmeting. Een WiFi meting is een belangrijk onderdeel bij het ontwerpen van een draadloos netwerk. Laat u niet een specifieke meting uitvoeren, dan zal de dekking en capaciteit van het netwerk een ruwe schatting worden. Een goede dekking en de juiste capaciteit netwerk is van belang vanwege de massale toepassing van smartphones, tablets en laptops. Wij kunnen dankzij een WiFi meting in kaart brengen of er storingsbronnen aanwezig zijn en wat het effect hiervan is op uw IT infrastructuur.

Primaire doelstelling WiFi meting

Onze primaire doelstelling is om voorafgaand aan de implementatie advies uit te brengen over:

  • Het aantal benodigde WiFi accesspoints
  • De beste plaats om de WiFi accesspoints te installeren
  • De te gebruiken WiFi kanalen
  • Eventuele storingsbronnen.

Wenst u alleen een grove inschatting voor het aantal accesspoints, dan kan er ook gebruik worden gemaakt van een WiFi planner. Deze software tool levert:

  • Inschatting aantal benodigde WiFi accesspoints
  • Advies waar de WiFi accesspoints te installeren
  • Advies over de te gebruiken WiFi kanalen.

Vlekkenplan

Na de inmeting stellen we een rapport op waarin we per locatie een “vlekkenplan” weergeven. De dekking bij het plaatsen van accesspoints wordt hierin aangegeven. Na de WiFi planner komt een soortgelijk vlekkenplan, alleen is deze vele malen minder nauwkeurig. Tevens houdt het geen rekening met bouwstructuren en andere omgevingsinvloeden. Na plaatsing adviseren wij een nameting te laten uitvoeren om onvolledige dekking te voorkomen. Wilt u een WiFi meting door Deltics laten uitvoeren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.