Actueel

Deltics wint aanbesteding VNG voor de levering van security monitoring, detectie & respons services

Publicatiedatum:
7/11/2023
Deltics heeft de definitieve gunning ontvangen voor de aanbesteding Monitoring & Response vanuit de VNG en BIZOB. Hiermee behoord Deltics tot de top zes partijen die in minicompetities 127 verschillende gemeenten gaan bedienen. Met de deelname aan deze aanbesteding zorgen gemeenten ervoor dat hun digitale veiligheid verbeterd wordt.

Deltics heeft de definitieve gunning ontvangen voor de aanbesteding Monitoring & Response vanuit de VNG en BIZOB. Hiermee behoord Deltics tot de top zes partijen die in minicompetities 127 verschillende gemeenten gaan bedienen. Met de deelname aan deze aanbesteding zorgen gemeenten ervoor dat hun digitale veiligheid verbeterd wordt.

Op 31 oktober 2023 zijn de raamovereenkomsten Monitoring & Response definitief gegund aan zes partijen. Dit is van groot belang aangezien het aantal cyberrisico’s voor gemeenten toeneemt. De raamovereenkomsten omvatten verschillende diensten zoals Network detection (NDR), Endpoint detection (EDR) en SIEM/UEBA dan wel andere gelijkwaardige modules. Tijdens de minicompetities wordt er voor elke deelnemende gemeente een passende oplossing aangeboden. De looptijd voor deze raamovereenkomsten zullen voor minimaal twee jaar en maximaal vier jaar worden afgesloten.

GGI-Veilig

De aanbesteding Monitoring & Response valt onder de GGI-Veilig van de VNG. De GGI-Veilig heeft als doel om de digitale weerbaarheid bij gemeenten te verhogen en hun ICT-infrastructuur veiliger te maken. Hierbij maakt de GGI-Veilig gebruik van een portfolio van verschillende producten en diensten. Het diverse security portfolio vanuit Deltics werd uitstekend beoordeelt door het beoordelingsteam vanuit de VNG en BIZOB. De additionele dienstverleningen en verschillende te doorlopen tracks werden als meerwaarde gezien.

De security bouwblokken van Deltics

Binnen Deltics erkennen wij dat elke organisatie een verschillende aanpak vereist. Hierdoor werken wij met verschillende bouwblokken waardoor iedere klant specifiek en op de juiste snelheid geholpen kan worden. Binnen de Security Operations Center (SOC) dienstverlening van Deltics zijn er twee ‘tracks’ beschikbaar namelijk de XDR-track en UEBA-track. Beide tracks hebben hun eigen typische eigenschappen en kunnen in overleg met de klant naar behoefte worden ingericht.

Ervaring bij lokale overheid

Het toenemende aantal geslaagde hacks bij lokale overheden zoals gemeenten bevestigt het belang van de Monitoring & Response aanbesteding. Daarnaast maken gemeenten steeds intensiever gebruik van verschillende informatiesystemen die gevoelige data zoals persoonsgegevens bevatten. Binnen de lokale overheid en gemeenteland hebben wij verschillende klanten die gebruik maken van de security dienstverleningen van Deltics. Als Deltics zijn wij vereert al deze gemeenten te kunnen helpen in het proces om hun digitale veiligheid te verbeteren. Waarbij de focus ligt om een passende security journey aan te gaan.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Direct kosteloos een offerte aanvragen

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends, IT-ontwikkelingen, Deltics nieuws, blogs en events.
Dank u wel. Wij hebben uw aanmelding ontvangen.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het indienen van het formulier.