Actueel

Bescherm jezelf en je organisatie tegen COVID-19

Publicatiedatum:
17/3/2020
COVID-19 wordt door cybercriminelen volop gebruikt in phishing emails. En dat zal zeker niet minder worden verwacht Deltics.

Cyber criminelen gebruiken vertrouwde merken, zoals World Health Organization (WHO) en US Center for Discease Control & Prevention (CDC), maar ook Nederlandse organisaties, om vertrouwen te wekken en ontvangers te bewegen om bijlagen te openen.

Hieronder vind je een aantal tips van onze partner Mimecast, om jezelf, je collega’s en je familie veiliger online te laten zijn.

  • Klik niet op COVID-19 gerelateerde links of bijlagen die je ontvangt via email of berichten. Dit geldt ook voor persoonlijke mails van bijvoorbeeld KPN of Gmail.
  • Trap er niet in wanneer berichten lijken te komen van vertrouwde organisaties. Er zijn goed lijkende nepberichten in omloop. Cyber criminelen zullen vaak proberen om je te bewegen om iets te doen, dus wees alert.
  • Als je nieuws wilt lezen over COVID-19, ga dan zelf naar de websites van de NOS, WHO of andere vertrouwde plekken. Het meest veilige is om het adres gewoon in je browser in te typen of Google Search te gebruiken.
  • Voer nooit je gebruikersnaam of wachtwoord in op sites van derden, tenzij je 100% zeker bent dat je op de juiste site bent.
  • Rapporteer alle verdachte berichten bij de beheerders van de e-maildienst of berichtendienst waar je het bericht van ontvangen hebt.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Direct kosteloos een offerte aanvragen

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends, IT-ontwikkelingen, Deltics nieuws, blogs en events.
Dank u wel. Wij hebben uw aanmelding ontvangen.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het indienen van het formulier.