Actueel

Deltics moderniseert netwerk Nederlands Kanker Instituut

Publicatiedatum:
28/1/2020
Om effectiever te zijn in de behandeling van kanker besloot het Nederlands Kanker Instituut (NKI) de netwerkarchitectuur van zijn campus en datacenter te moderniseren.

Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) werd in 1913 opgericht. Het is het enige specialistische kankercentrum in Nederland en heeft een belangrijke rol als internationaal centrum van wetenschappelijke en klinische expertise, ontwikkeling en training. Het is gevestigd in Amsterdam en biedt de beste behandeling van kanker in het land en is verantwoordelijk voor een aantal wetenschappelijke doorbraken.

“Twee van onze grootste successen liggen op het gebied van immunotherapie - het trainen van de lichaamscellen om kankercellen te herkennen en te bestrijden, en gerichte therapieën om vormen van kanker te blokkeren op basis van het DNA van de patiënt”, zegt Bram van den Broek, Advanced Microscopy Expert en BioImage Analyst bij het NKI. “Dit is gestoeld op decennia van onderzoek en samenwerking.”

Dit is in toenemende mate digitaal en dataverslindend werk. Om effectiever te zijn in de behandeling van kanker besloot het NKI de netwerkarchitectuur van zijn campus en datacenter te moderniseren. Dit zou niet alleen toegepast en theoretisch onderzoek faciliteren, maar ook het personeel in staat stellen zich aan te passen aan nieuwe trends op het gebied van mobiliteit op de werkplek.

“Beide delen van de organisatie hebben gegevens nodig en die gegevens moeten veilig worden bewaard,” zegt Roel Sijstermans, hoofd IT bij het NKI. “Maar ze gebruiken verschillende systemen en toepassingen en hebben verschillende regels.”

De uitdaging van Sijstermans is om een enkele en eenvoudige netwerkinfra- structuur te bieden die beide kan ondersteunen en toch bijzonder veilig en gesegmenteerd is, terwijl het eenvoudig te beheren is.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Direct kosteloos een offerte aanvragen

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends, IT-ontwikkelingen, Deltics nieuws, blogs en events.
Dank u wel. Wij hebben uw aanmelding ontvangen.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het indienen van het formulier.