Actueel

SentinelOne introduceert gratis tool om Sunburst-aanval te voorkomen

Publicatiedatum:
21/1/2021
Hoe kwetsbaar is uw IT-omgeving voor aanvallen via software of systemen van een derde partij, een zogeheten supply-chain-aanval?

Om die kwetsbaarheid te meten heeft SentinelOne, een nieuwe partner van Deltics, een gratis tool ontwikkeld die kijkt naar Sunburst-malware.

Onlangs werd de IT-wereld opgeschrikt door een nieuwe vorm van malware die werd gebruikt bij een aanval op het Amerikaanse bedrijf SolarWinds. Dat gebeurde met malware die de naam Sunburst heeft gekregen. Bij die aanval zouden duizenden zogeheten endpoints (mobiele telefoons, desktops etc) met een massale aanval zijn geïnfecteerd.

Gratis tool

De Sunburst-onderzoekstool van SentinelOne is een open source assessment-tool en laat de risico’s en realiteit zien van een supply-chain-aanval. De tool is gratis en toont de kwetsbaarheid van uw bedrijf voor een dergelijke aanval en of u voldoende bent voorbereid om met zo’n aanval af te rekenen.

“De geraffineerdheid en schaal van de SolarWinds-aanvalscampagne is van een niveau dat zelden wordt gezien”
- Andre Noordam, Director of Sales Engineering EMEA North, SentinelOne.

“Veel traditionele antivirus- en next-gen-oplossingen missen native anti-tampering-functionaliteit en werden door SUNBURST uitgeschakeld voordat productupdates werden doorgevoerd, waardoor duizenden organisaties werden blootgesteld.”

SentinelOne is specialist op het gebied van bescherming van endpoints. SentinelOne analyseert het gedrag van endpoints met behulp van slimme zelflerende algoritmes waardoor ook de nieuwste, onbekende malware wordt ontdekt.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Direct kosteloos een offerte aanvragen

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends, IT-ontwikkelingen, Deltics nieuws, blogs en events.
Dank u wel. Wij hebben uw aanmelding ontvangen.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het indienen van het formulier.